Lär dig GränssättninG

”Boundaries are the distance at which I can love you and me simultaneously.” Prentis Hemphill

Var slutar jag och var börjar du? Vad tycker jag om och vilka är dina preferenser? Som barn kan det hända att man har inte fått vara sig själv, har inte fått välja vad man tycker om, har inte fått tacka nej till beröring som inte var välkommet. Då har man inte fått möjlighet att lära sig hur man sätter gränser på ett hälsosamt sätt.

Att säga ”nej” kan vara ibland helt oacceptabelt när man växer upp. Det blir då svårt att säga nej även senare i livet. När det är svårt att säga nej till nya uppdrag och nya projekt mer eller mindre roliga finns det en risk att man blir utbränd. När man inte kan säga nej och behöver gång på gång göra saker som man inte gillar finns det inte tid kvar till det som är roligt, för det vi mår bra av.

Att säga ”så här vill jag ha det” till sin partner eller till en främling kan ibland vara svårt. Att åka iväg från en relation man inte mår bra av kan kännas omöjligt. Ibland vet man inte ens att man kan, att alternativet finns: att åka iväg, att tacka nej, att lämna.

Det här är en workshop för att komma närmare till vem vi är och vad vi vill och till våra gränser. Och för att kunna lära oss att uttrycka det så högt och tydligt som det går just nu. För att vi får och vi kan börja säga ”nej” till andra och säga ”ja” till oss själva.

GränssättninG kan betyda många saker: att vara medveten om sina egna gränser, att veta var jag slutar och var den andra personen börjar, att uttrycka mina gränser på olika sätt, att känna igen när någon annan sätter gränser och respektera dem, att själv sätta hälsosamma gränser i relation med främlingar, med nära personer eller på jobbet.

HUR?
Vi lär oss bäst av att göra saker och av att lära andra om saker och ting. Det är därför att vi kommer att träna många gånger under serien på att förstå och uttrycka våra gränser på ett hälsosamt, tydligt, respektfullt sätt.

Hela workshopsserien kommer att vara upplevelsebaserad:
*inspirerande berättelser om gränssättning
*olika visualiseringsövningar för att hjälpa dig att ”se” och ”förstå” var är dina gränser.
*övningar både under workshopen, men även olika hemuppgifter som vi tar med oss till nästa gång. Information och förståelse är en viktig del i processen. Nästa steg är att ÖVA.
*reflektion: vi ska fundera på hur det är för oss att sätta gränser, vilka typer av gränser sätter vi, när är det lättast, när är det svårast, med vem, i vilka situationer.


På slutet av denna workshopsserie kommer du att kunna både säga ”ja” till dig själv och dina behov, men även ta emot ”nej” från någon annan på ett hälsosamt sätt. Du kommer att bli mer lyhörd till dina egna signaler som säger till dig: ”det här gillar jag inte”, ”det här vill jag inte vara med om”, ”jag vill gå härifrån”. Och du kommer att kunna agera utifrån det och sätta bättre gränser till dig själv, till personer nära dig, på jobbet, till främlingar. Du kommer att lära dig vad Soft Power är för något och hur Fierce Self-Compassion kan hjälpa dig på din resa att vara mer DU.

 

NÄR?
Jag bjuder dig till 6 möten. Varje möte är tänkt att vara ca 2 timmar, mellan 18.30-20.30 med en inkluderad fika paus.
Datum:

  • 21:a februari
  • 7:e mars
  • 22:a mars
  • 4:e april
  • 19:e april och
  • 3:e maj 

Din investering: 3000 sek eller 3 inbetalningar av 1200 sek. I februari fyller KOM IN 4 år och vi fyrar med 40% rabatt: priset är 1800 sek.

Anmäl dig idag genom att skicka en mail med titeln ”Gränssättning” till komin(at)meditationochterapi.nu. Berätta gärna i majlet vad är det som gör att just du vill bli bättre på GränsSättninG. Det finns 6 platser och det är först till kvarn som gäller.

Välkommen in på KOM IN!

 

 

 

 

 

 

Bilder från Unsplash

Photo by Andrew Rice on Unsplash

Photo by Florian Schmetz on Unsplash

Photo by Mattia Ascenzo on Unsplash

Photo by Jan Tinneberg on Unsplash